Category: Horror

Filmele horror sunt genul de filme care îi fascinează și îi sperie pe mulți spectatori. Acestea sunt cunoscute pentru atmosfera lor întunecată și tensionată, personajele îngrozitoare și scenele violente și sângeroase. În lumea cinematografică, filmele horror sunt considerate ca fiind cele mai vechi și cele mai populare forme de divertisment. În română, filmele horror sunt cunoscute și sub numele de “filme de groază”.

În general, filmele de groază sunt împărțite în două categorii principale: cele clasice și cele moderne. Filmele clasice se concentrează mai mult pe atmosfera întunecată și misterioasă, adesea având personaje ca vampiri, vânători de vampiri sau monștri clasici. În timp ce filmele moderne de groază se concentrează mai mult pe scenele violente și sângeroase, având personaje ca asasini în serie sau demoni malefici.

În România, există o tradiție puternică a filmelor de groază, care își are rădăcinile în folclorul local și în legendele străvechi. Filmele de groază românești sunt cunoscute pentru utilizarea elementelor supranaturale și a mitologiei locale, și pentru crearea unei atmosfere tensionate și înspăimântătoare.

Printre cele mai populare filme de groază românești se numără “Nea Marin Miliardar”, “Balanța” și “Nunta de piatră”. În afară de acestea, există și o serie de filme horror străine care au avut un mare succes în România, precum “The Exorcist” și “The Shining”.

În concluzie, filmele horror sunt un gen popular de filme care îi fascinează și îi sperie pe spectatori în egală măsură. În România, acestea sunt cunoscute sub numele de “filme de groază” și reprezintă o tradiție importantă în cultura locală. Indiferent de preferințe, un lucru este sigur: filmele de groază și horror vor continua să îi fascineze și să îi sperie pe spectatori pentru mult timp de acum încolo.

Hellraiser (2022)
February 20, 2023
Hellraiser (2022)
O adaptare a filmului de groază clasic din 1987 al lui Clive Barker, în care o femeie tânără care se luptă cu dependența intră în posesia unei...
Vizioneaza
Scream (2022)
February 16, 2023
Scream (2022)
La fel ca în filmul original de acum 25 de ani, o adolescentă drăguță este acasă singură când sună telefonul. Un bărbat vrea să joace un joc c...
Vizioneaza